Eget företag på gång

startup photoI dagarna skickade jag in min ansökan om FA-skatt via www.verksamt.se. Ska bli oerhört spännande att starta eget och försöka driva det till en hållbar verksamhet. Till en början kommer jag att arbeta med webbkonsultering, främst med on-page sökmotoroptimering, men även som trycksakskonsult om det lämpar sig.

I väntan på beskedet om F-skatt har jag kollat upp hur jag skall sköta bankärenden och bokföring, där jag bestämt mig för att hålla mig till SEB Enkla Firman eftersom jag använder dem privat. Dessutom gratis för studenter! Den smidigaste bokföringslösningen som jag hittat är SpeedLedger, med direktkoppling mot bankkontot i SEB. Eftersom jag inte räknar med särskilt många verifikationer så kändes det fullt tillräckligt. De erbjuder även möjlighet till fakturering, vilket jag kommer nappa på. Totalkostnaden blir alltså 150kr+moms/mån. Det är både det billigaste och smidigaste jag hittat.

Känns lite självklart och samtidigt lite lustigt att starta företag. Pappa har haft sitt tryckeri så länge jag levt, mamma startade sitt företag 2004 och min bror drev en ekonomisk förening med sina vänner för några år sedan.

Kommentera