I väntan på F-skatten

writing photo

De senaste dygnen har tankarna snurrat för fullt i det stackars huvudet. En central idé är tanken om den passiva inkomsten, där saker jag gör eller äger tjänar pengar åt mig medan jag gör något annat. I mitt fall är det på webben som det måste ske – det är där jag har mina primära kunskaper. Och så tryckproduktion då, förstås.

Min idé, föga unik, är att starta webbsidor inom ämnen där jag har eller kan skaffa mig kunskap och därefter publicera sökoptimerade inlägg med viss mängd annonser. Jag utgår från att varje ämne kommer vara relativt litet, och därmed resultera i ganska få besökare. Jag tänker därför satsa på bredd. Ett webhotell kostar runt hundralappen i månaden och ett domännamn runt hundringen om året, det är därmed ingen större investering. På ett enda webhotell kan jag trycka in obegränsat antal domäner och en hundralapp i investering bör betala av sig, i annat fall är det ingen stor förlust.

Jag spenderar så mycket tid på nätet med att läsa om allt möjligt ändå. Dessutom pluggar jag på universitetet, och det innebär ännu mer läsning och kunskapsinhämtning. Om jag ändå skall läsa materialet – varför inte skriva mina anteckningar i essäform och publicera på nätet?

Kommentera